You are here

Geavanceerde Analyse van de lichaamssamenstelling

Vandaag de dag wordt ‘lichaamsgewicht’ of ‘BMI’ helaas te vaak als gezondheidsparameter gebruikt. Je gewicht zegt namelijk niets over je gezondheid. Je gewicht is een optelsom van je vetmassa, spiermassa, vocht, botmassa, … Bij een klassieke weging wordt er geen rekening gehouden met deze componenten en/of de onderlinge verhoudingen. 

 

Aan de hand van deze analyse kunnen we vaststellen welk lichaamstype (=somatotype) je hebt. Zeker voor sporters en/of trainers is het een absolute meerwaarde om rekening te houden met het lichaamstype bij het opstellen van een trainingsschema en/of voedingsplan. Deze meting met bijhorende analyse kan eenmalig zijn, maar kan ook meerdere keren worden ingepland. Het is namelijk zinvol om een inschatting te krijgen van de huidige situatie, maar ook om een evolutie te zien in de verhoudingen.

 

Onze (sport)diëtiste Axelle is ISAK level 1 gecertificeerd en gespecialiseerd in het opmeten van de lichaamssamenstelling en de bepaling van het somatotype

  

INHOUD

  • Intake
  • Meting op 21 punten: 2-4 basismetingen, 8 huidplooimetingen, 6 omtrekken & 3 botbreedtes
  • Somatotype bepaling 
  • Opmaak rapport met feedback 
  • Bio-impedantie meting via Tanita weegschaal ( supplement 15 euro ) 

 

KLEDIJ

Bij voorkeur een korte broek, een (sport)bh en bij voorkeur geen bodylotion. 

 

 

DOELGROEP

Personen die interesse hebben in hun lichaamssamenstelling. Zowel voor niet sporters als individuele (beginnende, recreatieve of top-) sporters of op vraag van trainers in clubverband voorzien we dit type analyse.

45-60 min
60 euro