You are here

Animal Flow

Animal Flow is een fitnessprogramma met ground-based movements die je onderdompelt in een nieuwe manier van bewegen. Squats, lunges en burpees worden omgeruild voor dierlijke kruipvormen, transities en stretchposities waarbij je je steeds op handen en voeten verplaatst. Alle bewegingen worden aan elkaar geschakeld in dynamische flows waarbij je enkel je eigen lichaam en een beetje ruimte nodig hebt. 

Deze dynamische full body workout is een combinatie van gymnastiek, yoga, capoëra en breakdancing waarbij plezier en interactie centraal staan.

 

Elke training is steeds medisch en wetenschappelijk onderbouwd en onder begeleiding van onze certified AF trainer Tom.

 

Doel :

  • Aanleren van alle Animal Flow-bewegingen

  • Van losse bewegingen naar flow evolueren

  • Voorkomen van blessures

  • Versterken van het lichaam

  • Conditie, kracht, flexibiliteit, snelheid en coördnatie verbeteren

  • Plezier en interactie

  • Atletisch vermogen ontdekken en grenzen verleggen

 

Inhoud :

Combineer gymanstiek met yoga capoëra en breakdancing, en je bekomt Animal Flow. Dit concept is ontworpen door de Amerikaanse fitnessprofessional Mike Fitch. Hij is specialist in bodyweight training en had op een bepaald moment genoeg van tarditionele fitnesszalen en trainingen met gewichten en toestellen. Hij zocht naar alternatieve manieren om zijn kracht, coördinatie en mbiliteit te verbeteren op een lichaamsvriendelijke manier en creëerde Animal Flow.

Animal Flow kan zeer aanvullend zijn aan eender welke sport die je uitoefent. het doorbreekt het dikwijls repetitief en éénzijdig bewegen zoals lopen, fietsen, zwemmen, roeien, crossfit ... 

Bij de start van onze trainingsreeks ontvang je een movement guide. In deze guide staan alle bewegingen en flows uitgeschreven en geïllustreerd zodat jij ook thuis alleen of met vrienden verder kan trainen.

 

Kostprijs :

We werken altijd met trainingsreeksen die steeds lopen van schoolvakantie tot schoolvakantie. Per training betaal je 15 euro. je betaalt altijd de prijs van de volledige trainingsreeks die 5 tot 10 trainingen bevat.

Een training of trainingsreeks cadeau doen? Klik hier voor het aankopen van een cadeaubon.

 

Doelgroep :

Deze training is toegankelijk voor elke sportliefhebber, ongeacht zijn of haar niveau, die openstaat voor een alternatieve vorm van bewegen.

Onze groepen worden ingedeeld volgens niveau. Is dit jouw eerste kennismaking met Animal Flow? Dan pas jij perfect in de beginnersgroep. Volgde je al eerder een trainingsreeks, dan kan je naar de gevorderde groep doorstromen.

 

 

Deelnemen :

Momenteel wordt deze training niet georganiseerd of is de huidige trainingsreeks volzet. Wens je als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de training opnieuw start? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

1u15
€ 15.00 per training