You are here

FAQ

Hoe, wat, wanneer, waar... het vastleggen van een fietsanalyse brengt veel vragen met zich mee.
Wij beantwoorden graag jouw meestgestelde vragen.

 

Moet ik mijn fiets meebrengen naar de afspraak?

De fietsanalyse kan zowel met als zonder je eigen fiets worden afgenomen.
 
De opmetingen gebeuren steeds op onze eigen testfiets. Breng je je egen fiets mee, dan kan de op het moment van de analyse onmiddelijk juist ingesteld worden. Kan je je eigen fiets door omstandighede niet meebrengen dan kan je een nieuwe afspraak maken voor het instellen van de fiets. Dit duurt 30' en is in de prijs inbegrepen.
 
Na afloop van de test ontvang je steeds, ongeacht of je je fiets meebrengt of niet, een analyserapport mee. Hierin staan alle bevindingen en afmetingen vermeld, wat handig is bij aankoop van een nieuwe fiets of wanneer je je fiets liever laat afstellen door je vertrouwde fietsenmaker.
 

Ik wil een nieuwe fiets kopen, plan ik de bikefitting best voor of na mijn aankoop?

Bij aankoop van jouw eerste fiets is het aangeraden de bikefitting voor je aankoop in te plannen. Op die manier kunnen we je adviseren welke kadermaat, type fiets ... voor jouw geschikt is. Wanneer je je fiets in ontvangst hebt genomen kan je een nieuwe afspraak maken voor het instellen van de fiets. Dit duurt 30' en is in de prijs inbegrepen.
 

Welke analyse is voor mij geschikt?

Wij bieden 3 verschillende formules aan: de basic bikefit, de advanced biefit en de expert bikefit.
 
De basic bikefit is geschikt voor wie op zoek is naar zijn/haar ideale fietspositie zonder last of pijn te ervaren tijdens het fietsen.
De advanced bikefit is een extra uitbreiding op de basic bikefit en is ideaal voor wie tijdens het fietsen zadelpijn ervaart.
De expert bikefit is de meest uitgebreide formule, deze fietsanalyse is geschikt voor wie naast zadelpijn ook last ervaart aan de voetzool.